ELE 375 Elektrik Mühendisleri İçin Sayısal Yöntemler

Giriş Dersin Künyesi/Syllabus Ders Notları/Course Notes Ödevler/HWs Notlar/Grades

ELE 375 Elektrik Mühendisleri İçin Sayısal Yöntemler - Ödevler/HWs

Birinci ödev hariç, yani ikinci ödevden itibaren: Ödevlerinizi aşağıdaki linkte bulunan google form dökümanına yüklemeniz gerekmektedir.

Herhangi bir şekilde asistanların mail adreslerine göndermemeniz gerekiyor.

Ödev teslim linki

Sisteme ödev dosyalarınızı yüklerken uymanız gereken kurallar ise;

Klasör oluşturup, klasör ismini 'Assignment#_Ad_Soyad_OgrenciNum' (Türkçe karakter kullanmadan) yaptıktan sonra matlab veya başka uzantılı odevinizi bu klasörün içine koyup, klasörünüzü .rar veya tek dosya şeklinde (.m .doc veya .pdf) dosyası şeklinde üstteki bağlantıda ilgili Assignment numarasına yüklenmesi gerekmektedir.

Ek olarak, ödev veya ders ile ilgili sorularınızı ise ele375spring2020@gmail.com mail adresinize göndermenizi istiyoruz.

Ödev 1

Teslim Tarihi: 27 Ocak 2020, 24:00, e-posta ile

Bu ödevde verilmiş olan n noktadan tam olarak geçen polinomu Largrange, Newton ve Neville Yöntemi ile bulan bir MATLAB kodu yazacaksınız.

Kodunuz girdi olarak noktaları alan ve çıktı olarak polinomun katsayılarını veren bir fonksiyon olarak yazılmalı.

Fonksiyon ayrıca hangi yöntemin kullanılacağını belirlemek üzere ikinci bir girdi de kullanmalı.

Asistanımıza bu fonksiyonu içeren tek bir .m dosyası göndermeniz gerekiyor. Lütfen pdf, doc, rar vb dosya türleri göndermeyin.

Kodunuzun ilk bir kaç satırı kodun nasıl çalıştığını (ne gibi girdiler kullandığını ve ne gibi çıktılar ürettiğini) anlatan comment satırları içermeli.

Asistanımız Beyza Çelikörs, e-postası: beyza.celikors@gmail.com.

Ödev 1 Çözüm

Ödev 2

Ödev 2 Çözüm

Ödev 3

Ödev 3 Çözüm

Ödev 4

Ödev 4 Çözüm

Ödev 5

Ödev 5 Çözüm

Ödev 6

Teslim Tarihi: 20 Mart 2020 cuma, 24:00, e-posta ile

Bu ödevde simetrik olduğunu bildiğimiz bir A matrisinin özdeğer ve özvektörlerin hepsini (sadece 1 tanesini değil) 3 yöntemle bulan bir MATLAB fonksiyonu yazınız. Bu üç yöntem: (i) Jacobian Rotasyonu, (ii) Üs ve (iii) Ters-üs yöntemi. Üs ve ters üs yöntemi normalde tek bir özdeğer ve özvektör için kullanılırken bu ödevde bunu modifiye ederek bütün özdeğer ve özvektörleri bulur hale getirecek ve bunu kısa bir dokümanda açıklayacaksınız.

Kodunuz girdi olarak A matrisini alan ve çıktı olarak özdeğer ve özvektörleri veren bir fonksiyon olarak yazılmalı.

Fonksiyon ayrıca hangi yöntemin kullanılacağını belirlemek üzere ikinci bir girdi de kullanmalı.

Ödev teslim sistemine bu fonksiyonu içeren tek bir .m dosyası ve üs/ters-üs yöntemini tek bir özdeğer ve özvektör yerine bütün özdeğer ve özvektörleri bulmak için kullanmanızı sağlayan teorik çerçeveyi kısaca açıklayan bir pdf veya word dosyası göndermeniz gerekiyor.

Kodunuzun ilk bir kaç satırı kodun nasıl çalıştığını (ne gibi girdiler kullandığını ve ne gibi çıktılar ürettiğini) anlatan comment satırları içermeli.

Ödev 6 Çözüm, teorik

Ödev 6 Çözüm, matlab

Ödev 7